Дедициран хостинг
Моќни сервери од признаени вендори со можност за далечна KVM контрола


Дедициран сервер DX14

12 ЈАДРА
32GB ECC RAM
2 x 1TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, 12 јадра вкупно. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, 3Gb/s 32MB Cache, software RAID 1.

Цена/месец

€ 176   фактурирање на 12 месеци
€ 185   фактурирање на 6 месеци  
€ 194   фактурирање на 3 месеци  
€ 202   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX16

12 ЈАДРА
32GB ECC RAM
2 x 2TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, 12 јадра вкупно. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, 3Gb/s 32MB Cache, software RAID 1.

Цена/месец

€ 180   фактурирање на 12 месеци
€ 189   фактурирање на 6 месеци  
€ 198   фактурирање на 3 месеци  
€ 207   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX20

12 ЈАДРА
32GB ECC RAM
2 x 4TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, 12 јадра вкупно. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, 6Gb/s 64MB Cache, software RAID 1.

Цена/месец

€ 198   фактурирање на 12 месеци
€ 208   фактурирање на 6 месеци  
€ 217   фактурирање на 3 месеци  
€ 227   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Белешки: Серверите се лоцирани во Скопје, Македонија. Цената е без 18% ДДВ. Сумата ќе биде наплатена на почеток на периодот (плаќање однапред).


Вклучени услуги

Спецификација Опис
Интернет пристап Вклучено. Можни опции:
  • 100 Mbit/s делта-симетричен (кој се дели со други) или
  • 30 Mbit/s дедициран-симетричен (загарантиран).
Други опции по барање на корисникот.
Статичка IPv4/v6 адреса 1 вклучена.
Месечен сообраќај Неограничен
Инсталација на ОС Debian, Ubuntu, CentOS, openSuSE. Други опции по барање на корисникот.
Далечен рестарт Неограничен број на автоматизирани рестарти преку веб админ панел. Опции: софтверски и хардверски рестарт и power cycle.
Корисничка поддршка Искусни професионалци кои управуваат, мониторираат и даваат поддршка на системите во дата центарот 24/7/365. Време на одзив:
  • Пон-пет 08:00-17:00ч: 30мин-4ч
  • Пон-пет 17:00-08:00h: 1.5ч-8ч
  • Саб-нед: 1.5ч-12ч
ДНУ (SLA) Да. Гарантирана месечна достапност: мин. 99.9%.

Опциони услуги

Спецификација Опис
Далечен KVM Автоматизиран далечен KVM (систем за далечна контрола на серверот со монитор/тастарура/глувче) достапен 24/7/365, со вклучена поддршка за стартување (boot) на серверот со ваши ИСО записи (ISO images). KVM-от се активира инстантно преку корисничи ВЕБ панел и се пристапува преку ВЕБ browser со SSL заштитена конекција. Дополнителен месечен надомест: 50 €.
Дополнителна статичка IPv4/v6 адреса Дополнителен месечен надомест: 0.8 € по IP.
Далечни раце Услугата за далечни раце (remote hands) е достапна по барање на корисникот за надомест од 30 €/час. Време на одзив:
  • Пон-пет 08:00-17:00ч: 30мин-4ч
  • Пон-пет 17:00-08:00h: 1.5ч-8ч
  • Саб-нед: 1.5ч-12ч

Наши предности

Не работиме со економичен хардвер. Нашиот хостинг се базира исклучиво на индустриска класа на опрема (Xeon процесори, познати брендови) бидејќи опслужуваме системи за операции од критична важност.
Преку добро разработен процес на набавка, во можност сме да понудиме екстремно поволни цени.
Нашиот дата центар користи мрежна опрема од последна генерација со терабитен капацитет.
Серверите се хостираат во наш дата центар, со што имаме целосно контрола при обезбедување на достапност 24/7/365.
Тим од професионалци посветени да обезбедат врвна корисничка подршка.


Серверски машини од признаени вендори

Влезете во највисок степен на сервер перформанси преку закуп на физичка машина која ќе биде под ваша контрола. Дедициран хостинг кој се базира исклучиво на индустриска класа на опрема како XEON процесори и докажани брендови. Нашиот дата центар и тимот од искусни професионалци е спремен за системи со критично ниво на важност, обезбедувајќи високо ниво на редундантност, безбедност и достапност.

Опрема по избор

Побарајте подршка за продажба сега и нашиот тим од ескперти ќе даде проба најдобро што може да постави конфигурација по ваш избор.